21. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMT ja Elioni omaniku aktsia kukub

Põhjamaade suurim telekomifirma TeliaSonera aktsia tegi kodubörsil Stockholmis seitsme kuu suurima kukkumise, kuna Soome valitsus müüs firma aktsiaid ja vahetusvõlakirju.

Eesti Telekomi ära ostnud TeliaSonera kukkus hommikul 4,3 protsenti, 45,45 Rootsi kroonini, mis on suurim päevasisene kukkumine pärast mullust 18. augustit. Kella 13.39 oli aktsia langus taandunud 3,58%ni, makstes 45,74 krooni.

Soome valitsusele täielikult kuuluv firma Solidium müüs täna 89 miljonit TeliaSonera aktsiat, millega teenitakse 451 miljonit eurot. See on umbes 2,1% osalus TeliaSonerast, mis loodi, kui endised riigi omanduses olnud firmad Telia AB ja Sonera Oyj ühinesid.

Lisaks pani Solidium müüki 600 miljoni euro eest võlakirju, mille saab TeliaSonera aktsiate vastu vahetada hinnaga 57,63 krooni tükk. Kui kõik võlakirjad vahetatakse ümber, väheneks Solidiumi osalus firmas 9,5%ni. Enne tänast oli Solidiumi osalus 13,7%.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052