21. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome müüb 1,15 mld euro eest TeliaSonera pabereid

Soome riigile kuuluv Solidium Oy paneb umbes 1,15 miljardi euro eest müüki TeliaSonera väärtpabereid, et rahastada oma investeeringuid kaevandussektoris.

Skandinaavia telekomikontsern, mis on ühtlasi ka Eesti telekomituru liider, müüb kuni 550 miljoni euro eest aktsiaid ja 600 miljoni euro eest tagamata TeliaSonera vahetusvõlakirju. Uudisteagentuur Bloomberg andmeil müüb telekomifirma aktsiaid tõenäoliselt hinnavahemikus 45,1-46,3 Rootsi krooni.

Soome riigi väärtpaberiinvesteeringuid haldav firma suunab investeeringutest vabaneva raha terasetootjasse Outokumppu, kaevandusseadmeid tootvasse firmasse Outotec ja niklit kaevandasse firmasse Talvivaara Mining.

Lisaks soovib Solidium parandada väärtpaberimüügiga oma portfelli likviidsust.

Müügitehinguga kahaneb Soome riigi osalus telekomifirmas 13,7 protsendilt 11%ni. Juhul kui ka vahetusvõlakirjad kunagi aktsiateks konverteeritakse, väheneks Soome osalus TeliaSoneras 9%ni. Lisaks andis Solidium lubaduse, et ta järgneva 90 päeva jooksul rohkem TeliaSonera aktsiaid ei müü.

Rootsi riigile kuulub TeliaSonerast 37,3%.

Eesti riik ja Arengufond müüsid TeliSonerale oma 27% suuruse Eesti Telekomi aktsiapaki maha 2009. aastal. Kokku teeniti aktsiate müügist ja erakorraliselt makstud dividendidest toona 3,75 miljardit krooni (240 miljonit eurot).

Eile sulgus TeliaSonera aktsia Stockholmi börsil 47,47 Rootsi kroonil.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755