4. aprill 2012
Jaga lugu:

TTÜ viis tudengid Silicon Valleysse

Tallinna Tehnikaülikool viis nutikamad majandus- ja IT-tudengid USAsse Silicon Valleysse, kus osaletakse Stanfordi ja Berkeley parimate professorite õpitubades.

Eile kohtusid noored Steve Jürvetsoni, Steve Blanki ja teiste Silicon Valley suurärimeestega ning tutvustasid neile oma MiTV ärimudelit, mis on arendatud ideest, et TV analüüsib ja salvestab vaataja emotsioone ning vastavalt sellele pakub välja, millised filmid võiks vaatajale edaspidi meeldida.

“Mul on hea meel, et oleme esimese Eesti ülikoolina aidanud oma tudengitel murda välja Silicon Valleysse, kus neil on harukordne võimalus kuulata maailma parimaid innovatsiooniprofessoreid Berkeleyst ja Stanfordist, samuti tunnustatud ettevõtjaid,” ütles koos noortega USAs viibiv TTÜ innovatsiooni ja rahvusvahelistumise eestvedaja prorektor Alar Kolk.

TTÜ noored osalesid eile ka Startup Speed Datingul (idufirmade kiirkohting), kus tuli oma maailmavallutuslikku äriideed esitleda 2 minuti jooksul, täna aga võtavad osa Death Matchist, kus riskikapitalistid ja Silicon Valley ettevõtjad annavad oma parima idufirmade ärimudelite mahategemiseks.

Kohtumisel Steve Jürvetsoniga nimetas viimane, et eestlastel on väga unikaalseid ideid, aga napib rakendusoskusi. Innovatsiooniguru Steve Blank aga rõhutas vajadust anda teadlastele põhjalikku koolitust ärimudelitest. Ta tõi eeskujuks USA Teadusfondi, kes tellis 800 teadlasele sellise koolituse, kus said osaleda kõige motiveeritumad.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt