14. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jevgeni Kabanov: firmat tasub alustada vaid tipptegijatega

Firmat tuleb alustada tipptasemel tegijatega, kinnitab tarkvaraettevõtte ZeroTurnaround looja ning juht Jevgeni Kabanov.

"Meie meeskond on ülihea, firmat tulebki alustada tipptasemel tegijatega ja samasuguseid aina juurde värvata," rääkis ta Tartu Ülikooli ajakirjale UT ning lisas, et raske oleks alustada keskpärase meeskonnaga. Kabanov märkis, et meeskonna kokkupanek on samuti huvitav ning talle meeldib proffidega koos töötada.

Viimasel neljal aastal kasvas ZeroTurnaround kaks kuni neli korda suuremaks ning Kabanov loodab, et kasv jätkub. Paari töötajaga alustanud ettevõttes töötab nüüd veidi alla poolesaja inimese ja firmal on kontorid Tartus, Tallinnas, Prahas ja Bostonis.

"Mina olen jätkuvalt meie ettevõtte suurim evangelist, aga kõige rohkem meeldib mulle tootejuhtimine. Meeldib visioone seada, uurida kasutajatelt, mida neil on vaja ja mida meil on vaja, et seda teha," selgitas ta.

Praegu on Kabanovi päevakava nii tihe, et kunagi hobiks ja hiljem tööks olnud programmeerimisega tal enam aega tegeleda pole.

Ettevõtte kiire kasvu tõttu on Kabanovil veel kaitsmata informaatika doktorikraad. Kuigi kõik artiklid on valmis ning viimane ootab avaldamist, pole tal mahti, et mõned üleülikoolilised vabaained ära teha.

Jevgeni Kabanov asutas 2007. aastal tarkvaraarendusfirma ZeroTurnaround.  Ühtlasi leiutas ta ettevõtte esmatoote Jrebel, mis on võitnud kolm rahvusvahelist auhinda innovaatilise Java toote eest. ZeroTurnaround tunnistati 2011. aastal Eesti innovaatilisemaks ettevõtteks.

Aastail 2003–07 töötas Kabanov tarkvaraarendusfirmas Webmedia teadus- ja arendusjuhina.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052