16. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google'i juhid tahavad rohkem võimu

Google plaanib rakendada uue aktsiastruktuuri, mis annab juhtkonnale rohkem vabadust uute aktsiate emiteerimisel, võimaldades samal ajal säilitada kontrolli äri suuna üle.

Muudatus tooks endaga kaasa uue klassi hääleõiguseta aktsiaid, mis jagatakse praegustele osanikele. Sisuliselt on tegu kaks ühele aktsia splitiga, vahendab Bloomberg.

Google üritab takistada töötajate aktsiaoptsioonide realiseerimise ja aktsiate alusel ülevõtmistega firma asutajate hääleõiguse alanemist. Firma soovib paindlikkust pikaajaliste investeeringute tegemisel, kasutades selleks aktsiaid, ja säilitada samal ajal kontroll firma üle.

"Me oleme pannud enda südamed Google'isse ja loodame seda teha veel palju aastaid," teatasid firma tegevjuht Larry Page ja kaasasutaja Sergey Brin täna. "Me tahame kindlustada, et ettevõtte struktuur toetaks meie pingutusi ja soovi maailma parandada," lisasid nad.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755