16. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rovio tahab vallutada Hiinat

Mobiiltelefonimängu Angry Birds looja Rovio Entertainment on asunud läbirääkimistele Hiina ettevõtetega, teiste hulgas Baidu ja Sohu, eesmärgiga vallutada maailam suurim veebiturg.

Rovio Asia asepresidendi Henri Holmi sõnul hõlmavad läbirääkimised mitmeid uusi meetodeid internetis laienemiseks, vahendab Bloomberg. Lisaks eespool nimetatud firmadele on Rovio läbirääkimi pidamas Renreniga. Firma teeb juba koostööd Tencenti, Sina, Youku ja Qihoo 360-ga.

Hiinas on Angry Birdsi mängu alla laetud juba üle saja miljoni korra, seda peamiselt Androidi ja Apple'i seadmete populaarsuse tõttu. Hiina suurimad netifirmad nagu Baidu ja Tencent on üha enam keskendumas traadita ühendusega klientidele äri mitmekesistamiseks.

"Nutiseadmete arv kasvab Hiinas eksponentsiaalselt," ütles Holm, kelle sõnul kasvab soomlaste mängu allalaadimiste hulk sel aastal "dramaatiliselt".

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755