20. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Küberkuriteos kahtlustatav Anton Ivanov astus New Yorgis kohtu ette

Eile hommikul toimetati konvoi saatel New Yorki esimest korda kohtu ette Eestist USA-le välja antud 27-aastane Anton Ivanov, keda süüdistatakse grandioosses küberafääris, mille käigus nakatati umbes 4,2 miljoni arvutit enam kui sajas riigis.

Ta on kohtu all koos Vladimir Tšaštšini, Timur Gerassimenko, Dmitri Jegorovi, Valeri Aleksejevi ja Konstantin Poltajeviga, kes kõik arreteeriti Eestis möödunud aasta novembris ning on vahi all, vahendasid ERR Uudised. Kõik nad on Eesti kodanikud.

Seitsmes süüdistatav, Venemaa kodanik Andrei Taame varjab ennast.

Ivanovile esitatud süüdistuste seas on kuritegelik kokkulepe kelmuse ja võõrastesse arvutitesse tungimise eesmärgiga ning teda võib oodata kuni 85 aastat vangistust.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755