23. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raport: Eestit saab kujundada finantsteenuste kasvualaks

Eestil on vo~imalus kujuneda innovaatiliste finantsteenuste kasvulavaks, leiab Eesti Arengufondis valminud finants- ja infotehnoloogia ekspertide seireraport.

Raport „IT+Finants: EST_IT@2018 raport infotehnoloogia kasutamisest finantsteenustes“ avab info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) kasutamise võimalusi Eesti finantssektoris täna ning tulevikus, teatas arengufond.

Raport kasvas välja EST_IT@2018 seiretööst, mis peilis valdkondi, kus IKT suudab kümne aasta jooksul Eesti majanduse ja ühiskonna arengut enim edasi aidata. Sõelale jäänud kuue kasvuvaldkonna hulgas on finantssektor üks iga inimest lähedaimalt puudutav valdkond ja sealjuures eluala, mida tehnoloogia areng on juba märkimisväärselt muutnud.

 Eestil on vo~imalus kujuneda innovaatiliste finantsteenuste kasvulavaks, kui spetsialiseerutakse finantssektori tugiteenustele, arendatakse neis kasutatavate tehnoloogiate alast haridust ning luuakse atraktiivne keskkond finants- ja IT-sektorite kokkupuutepunktis olevate lahenduste pakkumiseks. „Kriisi käivitanud uudse „patuoina” kuvandi kõrval on finantssektoril ka eesrindliku IT-kasutaja imidž. See on tekkinud tänu tehnoloogia pikaaegsele kasutamisele finantsasutuste ühendamisel ülemaailmsesse raharingesse. Ühaenam globaalselt võrgustunud tehnoloogiaalti majandusharuna pakub finantsala eelvaadet teistegi erialade IT kasutamise tulevikku,“ kommenteeris Eesti Arengufondi poolt raporti valmimist juhtinud Kristjan Rebane. Finants ja infotehnoloogia valdkondade ekspertide ühise mõttetöö tulemusel jõutakse analüüsis tõdemuseni, mis lubavad IT rakendamisest finantssektoris Eesti lähtekohti ja potentsiaali arvestades maksimaalselt kasu saada. Keskendumist kasvuvõimalustega finantsteenuste niššidele toetavad atraktiivse keskkonna loomine ja interdistsiplinaarse hariduse edendamine.

“Ettevõtted, mis võtavad kinni igast tellimusest kaotavad fookuse ja sellega ühtlasi konkureerivad kõigiga. Need, kes spetsialiseeruvad ja loovad oma tugevusele ekspertiisi saavutavad konkurentsieelise, mis lubab teha oma valdkonnas kõrgema hinnaga väärtuspakkumise. Eksperdid tahavad teha koostööd teiste ekspertidega, kellega nad ei konkureeri, nii tekkib omavaheline usaldus ja koostöö” kommenteeris raportit FinanceEstonia IT-töögrupi juht Peeter Klanberg.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052