30. aprill 2012
Jaga lugu:

Flex: märtsis läks kaubaks 735 sülearvutit

Fleksont AS juhatuse liige Rainer Ploomi sõnul oli neil märts aktiivne kuu ning kogu aastalt ootavad keskmiselt 10% tõusu.

"Märts on meil alati väga aktiivne, kuna terve kuu pakume sülearvuteid sünnipäevahinnaga. Siiski jäi sel aastal müük eelmise märtsiga samale tasemele, kaubaks läks 735 sülearvutit," kommenteeris Ploom.

Ta lisas, et kõvaketaste kriisi ja dollari tõusuga on hinnad 5-10% kasvanud, mis ei ole küll suur tõus, kuid siiski veidi vähendab üldist huvi arvutite ostmise vastu. "Lisaks oli meil eelmise aasta märtsis väga suur aastane tõus ja seda tulemust on raske kahe poega ületada," märkis Ploom.

See aasta üldiselt on müük veidi kasvanud ja kogu aastalt ootab ettevõtte keskmiselt 10% tõusu. "Kliendid on ettevaatlikumad ja ostetakse ikka siis, kui arvutit on väga vaja. Emotsioonioste on vähem kui buumiaegadel," lausus Ploom.

Statistikaamet teatas täna, et jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes 2012. aasta märtsis eelmise aasta märtsiga võrreldes püsivhindades 7%.

2012. aasta märtsis oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 342,5 miljonit eurot. Hästi läks muudel spetsialiseeritud kauplustel, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmete, fotokaupade, raamatute, sporditarvete, mängude ja mänguasjadega (kasv 15%) ning apteekidel ja kosmeetikatarvete kauplustel (kasv 14%).

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt