30. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia peab plaani Vertu müümiseks

Financial Times raporteerib, et Nokia on pidamas läbirääkimisi müümaks ära maailma kalleim mobiiltelefoni bränd Vertu erakapitalil põhinevale Permirale.

Permira on ajalehe väitel läbirääkimistes, millega Nokia teeniks tõenäoliselt 200 miljonit eurot. Permira saaks omakorda laiendada enda luksustoodete portfelli, kus juba on Hugo Bossi ja Valentino osalused.

Suurbritannias baseeruv Vertu on sõltumatult juhitav luksustelefonide tootja, mille Nokia tõi turule 1998. aastal, et kustutada maailma rikaste kasvavat luksusjanu. Telefonid on käsitsi valmistatud ja võivad maksta üle veerand miljoni euro.

Väidetavalt nõustab Nokiat tehingu tegemisel Goldman Sachs. Kõik osapooled keeldusid kommentaare jagamast ja asjaga seotud isikud hoiatasid, et tehingu toimumine ei ole veel kindel.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052