30. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus juht tahab Fortune 500 firma Balti käibe kahekordistada

IT-firma EMC Baltimaade filiaali juhiks sai varem Inteli ja Cisco regioonijuht Sergei Butenko, kes plaanib ettevõtte käibe Balti riikides kahe-kolme aastaga kahekordistada.

"Lähiaastate plaan on kasvada aastas kahekohalise numbri võrra, täiendada oma partnerite võrku ning hakata kõikjal Baltikumis pakkuma EMC innovatiivseid pilvetehnoloogial põhinevaid andmete säilitamis-, varundamis-, analüüsi- ja turbelahendusi," märkis ta.

EMC harukontor Eestis alustas tööd aastal 2000 ja Leedu harukontor 2010. aastal. Eesti kontoris töötab kuus ja Leedus kaks inimest. Tulevikuplaanide hulka kuulub ka harukontori avamine Lätis.

"Senini on andnud enamuse ettevõtte Baltikumi müügist Eesti, kuid tahame seda kindlasti muuta, tutvustades EMC tooteid ja lahendusi senisest oluliselt rohkem ka Läti ja Leedus," sõnas Butenko.

EMC tegevusvaldkonnas võib Eesti turgu tema sõnul hinnata kümne miljoni USA dollari suuruseks aastas, Balti riikides kokku on see potentsiaalselt 50 miljonit.

Ettevõtte klientideks Eestis on enamik siin tegutsevatest pankadest ning paljud firmad, asutused või institutsioonid nii era- kui avalikust sektorist, kel on vaja säilitada ja töödelda suuremaid andmemassiive. Lätis ja Leedus seisab turule tulek veel suuresti ees, eriti avalikus sektoris.

Sergei Butenko on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli infotehnoloogia alal, töötanud viis aastat Inteli Baltimaade ja hiljem kogu Ida-Euroopa regiooni esindajana ja kaks aastat Snaige Ida-Euroopa müügi- ja turundusdirektorina. Enne EMCsse tööleasumist töötas ta kuus aastat Cisco Eesti müügijuhi, Baltimaade tegevdirektori ning osa Euroopa, Aasia ning Lähis-Ida kanalijuhina.

Oma toodete ja teenustega kiirendab EMC pilvearvutuse kasutuselevõttu ning aitab IT-osakondadel kuluefektiivsel ja turvalisel moel hoida, kasutada, kaitsta ja analüüsida andmeid.

EMC on noteeritud New Yorgi Väärtpaberibörsil ning kuulub S&P 500 indeksisse. Fortune 500 edetabelis on EMC 152. kohal.

Ettevõtte mullune müügikäive oli 20 miljardit dollarit. 85 riigis üle maailma töötab EMC heaks ligi 53 500 inimest. Rahvusvahelise majandusajakirja Forbes maailma hinnatuimate firmade eelmise aasta edetabelis sai EMC arvutifirmade kategoorias teise koha Apple'i järel.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755