3. mai 2012
Jaga lugu:

Justiitsministeerium uurib ametnike eraäri

Justiitsministeerium uurib, kas riigi arvutihangete üle otsustava komisjoni koosseisu kuuluva kahe ametniku tegevuses võib esineda huvide konflikti.

Ametnikud on loonud ettevõtte OÜ Minitrade, mis tegeleb kasutatud arvutite müügiga, nende partneriteks on teiste seas ka riigihankeid võitvad firmad. Osa Minitrade kuuluvas veebipoes pakutavatest arvutitest on varem rendil olnud riigi käes

Kaks kolmandikku OÜst Minitrade kuulub justiitsministeeriumi alla kuuluva registrite ja infosüsteemide keskuse (RIK) töötajatele - nendeks on infotehnoloogia tugiteenuse talituse juhataja Janek Nozdrenko ja infrastruktuuride osakonna juht Rome Mitt. Mõlemad kuuluvad riigihangete komisjoni koosseisu, kus otsustatakse, milliseid arvuteid liisingusse võtta ja kelle käest.

RIK ei tegele ainult endale tööks vajalike arvutite hankimisega, vaid teeb seda suurte ühendatud hangetega ka teistele riigiasutustele. Hangete loogika on samasugune nagu tavalise liisingu puhul - riik võtab arvutid RIKi kaudu kindlaks määratud ajaks rendile. Pärast liisingperioodi lõppu riik arvuteid jääkväärtusega välja osta ei tohi ja liisingfirma saab need tagasi. Samu arvuteid on vähemalt osaliselt endale ostnud ja edasi müünud aga RIKi töötajatele kuuluv Minitrade. “Eks nad müüvad neid kõigile. Sarnaseid masinaid oleme ka ise ostnud - rohkem see (riigihanked ja nende firma - toim) seotud ei ole,” kommenteeris Nozdrenko, kes on ka Minitrade juhatuse liige.

Ametnike arvutiärist ja kommentaare sellise tegevuse kohta saab lugeda tänasest Äripäevast.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt