9 mai 2012
Jaga lugu:

Kaspersky: veebis levib tööotsijate petmine

Andmeturbefirma Kaspersky Lab eksperdid on viimasel ajal täheldanud aktiivsete tööotsijate pihta sihitud petuskeemide laiemat levikut võrgus.

Oma ohvreid valivad kurjategijad reeglina tööotsingu portaalides registreerinute hulgast. Neile saadetakse laiali tööpakkumist sisaldav e-kiri, mis esmapilgul on sisult tööotsijaile ahvatlev, kuid tegelikkuses ei osutu kõik nii lihtsaks, teatas Kaspersky Lab.

Eelkõige tuleb läbida online-sobivustest, mille viimasele küsimusele vastates ilmub lubatud tulemuse asemele teade palvega saata lühinumbrile kaks SMSi, kandideerija isikliku salakoodi saamise udusel ettekäändel.

Üks selline SMS maksab umbes kaheksa eurot, kuid hinnainfo on peidetud pika ja tüütava kasutaja nõusoleku teksti sisse. Põhiline on aga see, et isegi neid tingimusi täites jääb kandideerija tühjade kätega, petturite kontole laekub aga tema raha, kinnitas andmeturbefirma.

Et mitte sattuda kurjategijate lõksu, tuleb kriitiliselt suhtuda ettepanekutesse saata SMSe lühinumbritele. Kurjategijad panustavad kasutajate nõrkustele ning mitteteadlikkusele petuskeemidest. Enne teenusega nõustumist tuleb ka tähelepanelikult läbi lugeda kasutaja nõusoleku tekst ja kindlasti kontrollida SMSi saatmise maksumust.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112indrek.kald@gmail.com
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150ana.madismae@aripaev.ee