9. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaspersky: veebis levib tööotsijate petmine

Andmeturbefirma Kaspersky Lab eksperdid on viimasel ajal täheldanud aktiivsete tööotsijate pihta sihitud petuskeemide laiemat levikut võrgus.

Oma ohvreid valivad kurjategijad reeglina tööotsingu portaalides registreerinute hulgast. Neile saadetakse laiali tööpakkumist sisaldav e-kiri, mis esmapilgul on sisult tööotsijaile ahvatlev, kuid tegelikkuses ei osutu kõik nii lihtsaks, teatas Kaspersky Lab.

Eelkõige tuleb läbida online-sobivustest, mille viimasele küsimusele vastates ilmub lubatud tulemuse asemele teade palvega saata lühinumbrile kaks SMSi, kandideerija isikliku salakoodi saamise udusel ettekäändel.

Üks selline SMS maksab umbes kaheksa eurot, kuid hinnainfo on peidetud pika ja tüütava kasutaja nõusoleku teksti sisse. Põhiline on aga see, et isegi neid tingimusi täites jääb kandideerija tühjade kätega, petturite kontole laekub aga tema raha, kinnitas andmeturbefirma.

Et mitte sattuda kurjategijate lõksu, tuleb kriitiliselt suhtuda ettepanekutesse saata SMSe lühinumbritele. Kurjategijad panustavad kasutajate nõrkustele ning mitteteadlikkusele petuskeemidest. Enne teenusega nõustumist tuleb ka tähelepanelikult läbi lugeda kasutaja nõusoleku tekst ja kindlasti kontrollida SMSi saatmise maksumust.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052