11. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telefonica kaotab koduturul kliente

Telefonica esimese kvartali kasum valmistas analüütikutele pettumuse, kuna koduturul Hispaanias kaotatakse kliente odavoperaatoritele, mistõttu Ladina-Ameerika kasum ületas esmakordselt Hispaania oma, vahendab Bloomberg.

Oibda ehk ärikasum enne amortisatsiooni langes 8,8 protsenti, 5,08 miljardile eruole. Analüütikud ootasid 5,23 miljardilist Oibdad.

„Tulemused olid nõrgad,“ ütles Banco de Sabadelli analüütik Andres Bolumburu. „Sel kvartalil oli Euroopa tulemus eriti nõrk, iseäranis Suurbritannias ning Hispaanias jätkus langus, kuid Ladina-Ameerika pakkus kasvu.“

Telefonica puhaskasum vähenes aastaga 54 protsenti, 748 mln eurole. Kuludesse läks 10,5protsendise osaluse ümberhindlus Telecom Italias, mis tõi 337 miljonit eurot maksujärgset kulu.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052