11. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telefonica kaotab koduturul kliente

Telefonica esimese kvartali kasum valmistas analüütikutele pettumuse, kuna koduturul Hispaanias kaotatakse kliente odavoperaatoritele, mistõttu Ladina-Ameerika kasum ületas esmakordselt Hispaania oma, vahendab Bloomberg.

Oibda ehk ärikasum enne amortisatsiooni langes 8,8 protsenti, 5,08 miljardile eruole. Analüütikud ootasid 5,23 miljardilist Oibdad.

„Tulemused olid nõrgad,“ ütles Banco de Sabadelli analüütik Andres Bolumburu. „Sel kvartalil oli Euroopa tulemus eriti nõrk, iseäranis Suurbritannias ning Hispaanias jätkus langus, kuid Ladina-Ameerika pakkus kasvu.“

Telefonica puhaskasum vähenes aastaga 54 protsenti, 748 mln eurole. Kuludesse läks 10,5protsendise osaluse ümberhindlus Telecom Italias, mis tõi 337 miljonit eurot maksujärgset kulu.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112