14. mai 2012
Jaga lugu:

GuardTime ja EAS meelitavad suurpanku Eestisse

EASi ja infotehnoloogiaettevõtte GuardTime eesmärgiks sel nädalal Šotimaal toimuval pangandustehnoloogiate konverentsil on tuua Eestisse infotehnoloogiaalaseid investeeringuid.

"Pangad tunnevad survet tõmmata kokku oma kulusid. Üks lahendustest on rohkem erinevaid pilvetehnoloogiaid kasutusele võtta. Kuna Eestis on olemas sobiv taristu ja GuardTime'il pankadele sobilik tehnoloogia, plaanime konverentsil kutsuda maailma suuremate pankade esindajad Eestisse IKT alaseid investeeringuid tegema," selgitas EASi juhatuse liige Martin Hirvoja.

"Eesti on investeeringutele atraktiivne koht ja selleks, et atraktiivsust veelgi tõsta, oleme pidamas läbirääkimisi erinevate rahvusvaheliste andmekeskustega, et kutsuda neid üles koostööle Eesti IKT sektori ettevõtetega," lisas ta.

"GuardTime'i tehnoloogia võimaldab andmekeskuseid paindlikult kasutada, tagades andmete usaldusväärsuse ja vähendades sellega pankade jaoks tegevuskulusid ning andmeterviklusega seotud riske," selgitas GuardTime Eesti juht Raul Vahisalu.

"Aitame lahendada pankade jaoks olulise probleemi, meie lahendus on algusest peale globaalsena üles ehitatud ning seetõttu saamegi oma teenust pakkuda maailma pangandushiidudele," märkis Vahisalu.

Konverentsil FST Summit konkureerivad eestlased maailmatasemel IT-ettevõtetega nagu Hewlett Packard ja IBM, pangandussektorist osalevad muuhulgas Visa, American Express, Sberbank, Credit Suisse, Merrill Lynch, Daiwa ja Credit Agricole.

GuardTime pakub matemaatilistel alustel põhinevat ajatempliteenust, millega on võimalik tõendada dokumentide ja andmete autentsust ning päritolu. Ajatemplit on võimalik kontrollida avaliku võtme abil, mis ilmub Äripäevas ja Financial Timesis. Eestis kasutab GuardTime'i teenust näiteks SEB pank.

Mõne aasta eest paigutas koos teiste investoritega Eesti idufirmasse Guardtime pea kuus miljonit eurot ka Li Ka-shing – Hongkongi rikkaim mees, ettevõtte Hutchinson Whampoa suuromanik.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt