14. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

GuardTime ja EAS meelitavad suurpanku Eestisse

EASi ja infotehnoloogiaettevõtte GuardTime eesmärgiks sel nädalal Šotimaal toimuval pangandustehnoloogiate konverentsil on tuua Eestisse infotehnoloogiaalaseid investeeringuid.

"Pangad tunnevad survet tõmmata kokku oma kulusid. Üks lahendustest on rohkem erinevaid pilvetehnoloogiaid kasutusele võtta. Kuna Eestis on olemas sobiv taristu ja GuardTime'il pankadele sobilik tehnoloogia, plaanime konverentsil kutsuda maailma suuremate pankade esindajad Eestisse IKT alaseid investeeringuid tegema," selgitas EASi juhatuse liige Martin Hirvoja.

"Eesti on investeeringutele atraktiivne koht ja selleks, et atraktiivsust veelgi tõsta, oleme pidamas läbirääkimisi erinevate rahvusvaheliste andmekeskustega, et kutsuda neid üles koostööle Eesti IKT sektori ettevõtetega," lisas ta.

"GuardTime'i tehnoloogia võimaldab andmekeskuseid paindlikult kasutada, tagades andmete usaldusväärsuse ja vähendades sellega pankade jaoks tegevuskulusid ning andmeterviklusega seotud riske," selgitas GuardTime Eesti juht Raul Vahisalu.

"Aitame lahendada pankade jaoks olulise probleemi, meie lahendus on algusest peale globaalsena üles ehitatud ning seetõttu saamegi oma teenust pakkuda maailma pangandushiidudele," märkis Vahisalu.

Konverentsil FST Summit konkureerivad eestlased maailmatasemel IT-ettevõtetega nagu Hewlett Packard ja IBM, pangandussektorist osalevad muuhulgas Visa, American Express, Sberbank, Credit Suisse, Merrill Lynch, Daiwa ja Credit Agricole.

GuardTime pakub matemaatilistel alustel põhinevat ajatempliteenust, millega on võimalik tõendada dokumentide ja andmete autentsust ning päritolu. Ajatemplit on võimalik kontrollida avaliku võtme abil, mis ilmub Äripäevas ja Financial Timesis. Eestis kasutab GuardTime'i teenust näiteks SEB pank.

Mõne aasta eest paigutas koos teiste investoritega Eesti idufirmasse Guardtime pea kuus miljonit eurot ka Li Ka-shing – Hongkongi rikkaim mees, ettevõtte Hutchinson Whampoa suuromanik.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052