15. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Martinson väljus rate.ee ärist

Allan Martinson müüs oma osaluse suhtlusäris RateSolutions kaasomanikele Andrei Korobeinikule ja Jaak Roosipuule.

“See oli meil kokkulepe. Jõudsime kokkuleppele ja tegime diili ära,” kommenteeris Korobeinik Martinsoni lahkumist ühisest ärist. Tehingu hinda Korobeinik nimetada ei soovinud. “Võite seda küsida tema käest,” lisas ta.

"Mingit arvamuste lahkuminekut polnud. Tänane Rate alles otsib oma järgmist äriideed ning selle realiseerumiseni ja valmisehitamiseni läheb ilmselt mitmeid aastaid. MTVP investeerimisfondi tähtaeg on lühem ja me otsustasime fokuseeruda Flirticule, mis Ratest välja kasvas. Flirticu tegevjuhiks on ka Andres Susi, kes on MTVP's partner," kommenteeris Martinson ärist lahkumist ning lisas, et samas on Rate ja Flirtic edasi ikka kõrvuti koos. Ka Martinson polnud nõus tehingu rahalisi üksikasju avaldama.

Värsketest väärtpaberite keskregistri tehingutest tuleb välja, et Martinson Trigon on oma osaluse maha müünud ning Andrei Korobeiniku osalus (koos Serenda Estoniga) kasvanud suhtlusportaalis 46,2%lt 70% ning Jaak Roosipuul (Neticom) 17,2%lt 26,1%ni.

Alles tänavu aprillis ostis Korobeinik koos Allan Martinsoni juhitud investeerimisfondiga EMT-lt tagasi suhtlusportaali rate.ee, mille ta kuus aastat tagasi 39 miljoni krooniga EMTile müüs.

Rate.ee-d haldava Serenda Investi täisomanikuks sai Rate Solutions OÜ, mille taga on lisaks Korobeinikule veel Jaak Roosipuule kuuluv Neticom ja Jevgeni Pšenitšnikov. Korobeinik ei olnud ka tookord nõus tehingu hinda avalikustama.

Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm möönis toona, et müügihind oli ostuhinnast mõistagi tunduvalt madalam.

„Summa oli loomulikult väiksem. Vahepeal teenis firma väga hästi ja teenis selle hinna n-ö tagasi. Päris korralikult on võetud ka dividende, sest firma oli väga kõrge kasumlikkusega. Ja on ka praegu kasumis,“ ütles Kalm toona.

 

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052