31. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norralased värbavad Eesti IT-tudengeid naftaprojektidesse

45 riigis tegutsev IT-firma Logica korraldab oma Tallinna kontoris 5. juunil Norra päeva, kus Norra IT juhid ja spetsialistid tutvustavad Eesti IT-tudengitele töötamise võimalusi Logica Norra üksuse projektide heaks.

Logica Norra üksuses töötab ligi 800 inimest, neil on üle riigi seitse kontorit ja põhiklientuuriks on naftatööstusega seotud kliendid. Seega avaneb noortel Eesti programmeerijatel võimalus töötada naftatööstuste heaks.

Mõnetunnise ettekandevooru jooksul räägitakse lahti projektide ja töö sisu, kuhu tudengeid värvatakse, samuti koolitustingimused.

Logica teatel on nende Norra üksus võitnud 32 visuaalse disaini auhinda oma klientidele loodud lahenduste eest ja neil töötab kunstnikest koosnev osakond, mis on ühe IT firma jaoks üpris harukordne.

Logica on äri- ja tehnoloogiateenuseid pakkuv ettevõte, mis tegutseb 45 riigis ja annab tööd ligi 42 000 inimesele. Logica aastakäive on üle nelja miljardi euro. Ettevõte on noteeritud nii Londoni väärtpaberibörsil kui ka Amsterdamis Euronextil.

Eestis töötab Logica Tallinna ning Tartu kontorites kokku ligi sada töötajat, kes pakuvad IT-teenuseid klientidele nii Eestis kui ka mujal Euroopas. Logica Eesti juht on Avo Kask.

Logica Eesti mullune käive kasvas 2010. aastaga võrreldes 43 protsenti, 3,1 miljonilt eurolt 4,4 miljonile. Seejuures suurenes Logica Eesti eksport rohkem kui kaks korda – 1,2 miljonilt eurolt 2,6 miljonile. Kiire kasvu juures on Logica Eesti kasumi marginaal 8,2%.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755