4. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-rahva vahva messireis

Märtsis külastas 15 siseministeeriumi alla kuuluva infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT) töötajat Saksamaal Hannoveris toimunud tehnoloogiamessi.

Ehkki asutus nimetab riigile 20 000 eurot ja pea terve töönädala maksma läinud reisi grupikoolituseks, näitavad Äripäeva käes olevad materjalid, et tegemist oli lihtsalt lõbusa messikülastusega. „Jättes kogu pika ja meeleoluka õhtu kirjelduse osalejate mäludesse, olgu siinkohal ilma pikemate selgitusteta öeldud, et ainuüksi korraliku saksa õllesaali ja melu kogemus on paljut väärt," kirjutab oma blogisse reisil käinud SMITi projektijuhtimise osakonna juhataja Jan Urva.

Väljavõte postitusest:

"Kauaoodatud 06.03.2012 saabus ning kella kaheks seadsime SMIT-i juures sammud lennujaama. Ees ootas pea nädalane reis ühele tuntumaile arvutimessile Saksamaal, Hannoveris - Cebit 2012."

Nõnda alustab 18. märtsil, nädalapäevad pärast reisi, oma blogipostitust Jan Urva. Tema oli üks neist, kes riigi kulul tehnoloogiamessi külastas. Praeguseks on postitus ja sinna juurde lisatud fotogalerii blogist kustutatud, ent otsingumootori google vahemälust olid need eelmisel nädalal endiselt kättesaadavad. Artiklis avaldatud väljavõtted postitusest ja fotovalik ei ole pelk näide küsitavast kulutusest ametiasutuses. Nende võrdlemine SMITi ametlike vastustega Äripäeva küsimustele näitab samm-sammult, kui keeruline võib olla pressitöötaja elu musta valgeks rääkimisel. Kusjuures SMITi kommunikatsioonijuht Kaia Prillop ise reisimas ei käinud.    

Väljavõte postitusest:

"Järgmise päeva hommikul olime varakult üleval ning kobistasime kõhtusid täitma hotelli puhvetisse. Hotelli kohta peab küll mainima, et väga hea menüüga ning suure valikuga. Igaüks sai endale korraliku hommikueine kerre tangitud, olid selleks siis vorstikesed, praemunad, peekonid, puuviljad, jogurtid vms. Mis kellelegi sobis. Mõned ärksamad suutsid enne ka veel hotelli Spa-s väikese spordi, sauna ja basseiniringi teha."

Prillopi esimene vastus reisi kohta on pikk, ent üldsõnaline. Ta selgitab, et 4-päevase messikülastuse näol oli tegemist grupikoolitusreisiga, mis on osa asutuse motivatsioonipaketist. See pakett on selleks, et vältida töötajate siirdumist erasektorisse. Ühe inimese kohta läks reis maksma 1280 eurot, sinna sisse on arvestatud ka töötajatele makstud päevaraha. Töötajad viibisid Saksamaal lähetuses, mis tähendab, et neile maksti reisil viibimise eest ka palka.

Kuidas kulges lähetus edasi blogipostituses ja kommunikatsioonijuhi selgitustes, loe tänasest Äripäevast.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755