5. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Liit tahab hakata sarnanema e-Eestiga

Eile Euroopa Komisjoni avalikustatud määruse eelnõu võimaldab hakata tegema turvalselt piiriüleseid elektroonilisi tehinguid Euroopas.

Täna oleme Eestis harjunud ID-kaardi abil kõikvõimalikke e-teenuseid kasutama, dokumente digitaalselt allkirjastama, mobiili ID abil parkima või apteegis digiretsepti näitama. Kui aga suundume mõnesse teise Euroopa riiki, siis nimetatud teenuseid enam asjaajamisel kasutada ei saa. Samuti pole võimalik interneti teel registreeruda välisülikooli ega asutada välisriigis äriühingut või esitada aastaaruandeid.

Nüüd on Euroopa Komisjon astunud digitaalse ühisturu loomisel suure sammu ning kavandanud uued eeskirjad, millega võimaldatakse Euroopas turvaliste piiriüleste elektrooniliste tehingute tegemine. Ühtlasi tagatakse määrusega, et inimesed ja ettevõtjad saavad kasutada oma riigisiseseid e-identimise süsteeme selleks, et pääseda ligi avalikele teenustele ka teistes liikmesriikides. Kuna meil on süsteemid edukalt välja arendatud, siis oleme ELis üks aktiivsemaid digitaalse ühisturu loomise eestvedajaid ja taganttõukajaid.

Kuidas Euroopa Komisjoni eile avalikustatud määrus võiks Eesti ettevõtjaid ja eraisikuid mõjutada, saab lugeda pikemalt tänasest Äripäevast.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474