6. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV nuriseb TEO eest pakutava vähese preemia üle

LHV Pank märgib värskes Leedu telekomi TEO LT analüüsis, et TeliaSonera poolt tehtud aktsiate ülevõtmispakkumise hind aktsia kohta on õiglane, kuid nuriseda võiks siiski vähese preemia üle.

TeliaSonera ostis 8. mail East Capital Asset Managementilt ära 7,87 protsenti TEO LT aktsiatest hinnaga 0,637 eurot aktsia kohta, mis oli eelmise börsipäeva hinnast 5,3% kõrgem hind.

Pärast seda on TeliaSonera jätkanud Vilniuse börsil telekomifirma aktsiate kokkuostmist ning alates eilsest kuni 29. juunini ostab TeliaSonera TEO LT aktsiaid sama hinnaga (0,637 eurot) väikeinvestoritelt kokku juba vabatahtliku ülevõtmispakkumise raames.

LHV märgib analüüsis, et TeliaSonera pakkumishind langeb panga poolt telekomifirma aktsiale antud õiglase väärtuse vahemiku (0,61-0,67 euro) keskele.

"Traditsiooniliselt on ülevõtmispakkumistega kaasnenud märkimisväärne preemia antud hetke aktsia turuhinnaga võrreldes ning seetõttu ei pruugi TeliaSonera viimane pakkumine olla jaeinvestoritele kõige ahvatlevam," märgivad analüüsi kokku pannud Shana Vida Gavron ja Kristo Oidermaa.

Lõppsõnas nenditakse, et aktsiate müümise otsus peaks sõltuma investori riskiprofiilist ning võimalikust alternatiividest turul. "Nagu eelnevalt mainitud, siis usume, et pakutud hind on õiglane, kuid samas võiks 9%-lise dividendimääraga aktsia edasihoidmine olla piisavalt ahvatlev."

Eile avaldatud pressiteate kohaselt on TeliaSonera käes 84,6% TEO LT aktsiatest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052