7. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiinas on odavate nutitelefonide buum

Maailma suurimal telefoniturul Hiinas on buum odavate nutitelefonide järele, mille hinnad jäävad alla 160 dollari. Sellest proovivad otsest kasu lõigata ka USA kiibitootjad, kes on Hiina turule esitlenud kiipe, mis on odavama maksumusega, kuid suure tootlikkusega. 

Kiibitootjad nagu Qualcomm ja Broadcom loodavad kasvatada turuosa madala hinnaga nutitelefonide turul, kus suurema osa on endale haaranud Hiina odavate telefonide tootjad Huawei Technologies, ZTE ja Lenovo Group, vahendas Reuters.

Qualcomm alustas eelmisel aastal programmiga, mille eesmärgiks on konkureerida Taiwani ja Hiina kiibitootjatega, kes valmistavad kiipe odavatele nutitelefonidele.

Veebruari lõpus esitles Broadcom kiipe, mis olid mõeldud alla 299 dollarit makstavatele nutitelefonidele, mis kasutavad Android 4.0 operatsioonsüsteemi.

Kuigi Hiina jõukamates piirkondades domineerivad Apple’i ja Samsungi nutitelefonid, on tarbijatel kasvav huvi odavamate nutitelefonide järele ning turule on tulemas uusi mudeleid.

Hiina tootja Haier Electronics Group ja Alibaba Cloud Computing avalikustasid eile 999 jüaani (125 eurot) maksva nutitelefoni. Eelmine kuu teatas Hiina suurim otsingumootor Baidu, et toob turule alla 1000 jüaani maksva nutitelefoni.

Hiinas on praegu 1,02 miljardit mobiiltelefoni kasutajat, kelledest ainult 10% kasutavad 3G andmesidet. Ülejäänud kasutavad 2G telefone.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052