8. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LinkedIn: vahetage oma paroole

Maailma suurim ametialane sotsiaalvõrgustik LinkedIn teatas, et sattus kolmapäeval küberrünnaku ohvriks.

Siiamaani pole teada ühestki juhtumist, kus kellegi kasutajakonto oleks rünnaku läbi kahjustada saanud, teatas sotsiaalvõrgustiku kaasasutaja ja juhatuse esimees Reid Hoffman.

LinkedIn kinnitas, et kolmapäeval varastati 6,5 miljoni kasutaja paroolid.

Ettevõte teeb koostööd FBI’ga (Federal Bureau of Investigation), et uurida andmevargust.

Neljapäeval ilmnes, et LinkedIn’i kasutati ühe osana petuskeemis, kus umbes 1,5 miljoni sotsiaalvõrgustiku kasutajale saadeti võlts LinkedIn’i e-mail, milles küsiti kasutajatelt personaalset informatsiooni.

LinkedIn teatas veel, et tühistab rünnaku ohvriks sattunud paroolid ja palub kasutajatel uued teha. Vastavad e-mailid on juba asjasse puutuvatele kasutajatele laiali saadetud.

Hoffman lisas, et ettevõte võtab juhtunut väga tõsiselt ning soovitas kasutajatel olemasolev parool uue vastu vahetada.

LinkedIn’i aktsia hind on tänasega tõusnud 1,37% 95,42 dollari peale. Citigroup uuendas hiljuti oma soovitust investoritele LinkedIn’i aktsia suhtes “neutraalse” pealt “osta” peale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755