11. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahahädas Telefonica müüb osaluse Hiina telekomis

Taas ilmus üks erk näide Hispaania telefonioperaatori raskest võlakoormast, kui Telefonica otsustas müüa pool enda osalusest Hiina suuruselt teises mobiilsideoperaatoris China Unicomis.

Hispaania firma müüb 1,07 miljardit China Unicomi aktsiat kokku 1,4 miljardi USA dollari eest, mille tulemusel väheneb Telefonica osalus firmas 5%ni, vahendab Bloomberg.

Aktsiad müüakse 10,21 Hongkongi dollari eest tükist. Sellise hinna juures läheb osalus müüki 22% odavamalt, kui see on kajastatud Telefonica viimases aruandes. Lisaks nõustus Madridis baseeruv operaator China Unicomi aktsiad järgneva 12 kuu jooksul mitte müüa.

Alates 2000. aastal ametisse asumisest on Telefonica, tegevjuhi Cesar Alierta juhtimisel, kulutanud ligikaudu 68 miljardit eurot ülevõtmistele, kuid on nüüd sattunud surve alla vähendada enam kui 57 miljardi euro suurust võlakoormat.

Standard & Poor's alandas läinud kuul firma reitingut ja viimase kahe nädala jooksul on Telefonica teatanud plaanidest vähendada väljamakstavat dividendi ja viia Saksamaa ning Lõuna-Ameerika tütarfirmasid börsile.

"Need sammud peegeldavad lõpuks seda, kuidas firma juhid on aru saanud rahaturgude suurest murest Telefonica bilansi üle," ütles Berenberg Banki analüütik Paul Marsch Bloombergile.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755