11. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple tutvustas üliõhukest MacBook Pro’d

Apple alustas täna oma iga-aastast Worldwide Developers Conference’i (WWDC) uue MacBook Pro esitlemisega.

Uus MacBook Pro on peenem, kergem, töötab veel võimsama Inteli protsessoriga ja graafikalahendused on Nvidia poolt. Lisaks on tal kõrgresolutsiooniline „Retina ekraan“, resolutsiooniga 2880x1880 pikslit. Uue MacBook Pro hind peaks algama 2199 dollarist.

Apple’i tegevjuht Tim Cook ütles, et uus MacBook Pro on kõige arenenum Mac, mis nad kunagi teinud on.

Apple esitles ka uut versiooni oma mobiiltelefoni tarkvarast, nimelt iOS 6, mis on mõeldud iPhones’idele ja iPad tahvelarvutitele. See sisaldab ka häälele reageerivale Siri teenusele lisatud rakendusi. Siri peaks saama keeli juurde, muuhulgas ka mitmeid, mis on kohandatud vastavalt  dialektidele ja aktsentidele. Lisaks, sisaldab Siri nüüd informatsiooni filmide kohta, mis pärineb internetileheküljelt rottentomatoes.com ja juurde tuleb ka statistika spordi kohta.

Apple’i rakenduste poe edu on loonud turu, mis arvatavasti kasvab 2014. aastaks 58 miljardi dollarini. Tim Cook ütles konverentsil, et kliendid on alla laadinud 30 miljardit rakendust. Ta lisas, et Apple on arendajatele maksnud rohkem kui 5 miljardit dollarit ning varsti on võimalik Apple’i rakenduste poodi kasutada koguni 155 riigis.

Apple’i aktsia hind lõpetas päeva -1,58%, 571,17 dollari peal.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052