15. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miljardär Slim ostab viiendiku Telekom Austriast

Maailma rikkaimale inimesele kuuluv America Movil SAB teatas, et ostab Telekom Austrias 21% osaluse, laiendades üha kasvavat haaret Euroopas.

Täna avalikustatud andmete kohaselt ostab Slimi firma praegu 5% aktsiatest ja ülejäänud 16% selle aasta jooksul, vahendab agentuur Bloomberg.

America Movil tehingu väärtust ei avalikustanud, kuid eilse sulgemishinnaga alusel oleks 21% osaluse hind umbes 748 miljonit eurot.

Ameica Movili strateegi näeb ette laiendada enda haaret Euroopas ja osta kontinendilt kokku kannatada saanud telekommunikatsiooni aktsiaid. Lisaks on Slimi firma valmis suurendama osalust endisest Hollandi telefonimonopolis Royal KPN 27,7%ni.

America Movili sõnul on ost osa nende geograafilise hajutatuse strateegiast ja see pakub neile atraktiivse avatuse Kesk- ja Ida-Euroopa turule.

Telekom Austria tegevjuht Hannes Ametsreiter ütles, et tema tervitab Slimi kui pikaajalist investorit, kes panustab erialaste teadmistega ettevõtte edusse.

Lisaks kodumaale on Telekom Austria tegev veel riikides nagu Valgevene, Bulgaaria, Horvaatia, Lichtenstein Makedoonia, Serbia ja Sloveenia.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755