18. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vodafone teeb C&W’le ülevõtupakkumise

Vodafone Group Plc sai aktsionäride heakskiidu oma 1,04 miljardi naelasele Cable & Wireless Worldwide Plc ülevõtupakkumisele, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Ülevõtupakkumine sai heakskiidu 87,5% Cable & Wireless aktsionäridelt, kes täna hääletasid. Seega ületati 75% künnis, et pakkumine heaks kiita.  

Orbis Holdings Ltd., mis omab 19,1% Cable & Wireless’ist, oli enne Vodafone’i pakkumise vastu, kuna arvas, et Vodafone’i jaoks on pakummine atraktiivne, sest ei peegelda Cable & Wireless’i väärtust. Täna taganes Orbis oma seisukohalt, teatades, et Vodafone’i pakkumine läheb lõpuks läbi, olenemata Orbise vastuseisust.

Vodafone, maailma suuruselt teine mobiiltelefoni operaator, kasutaks Cable & Wireless’i kiudoptilist võrku, et  edendada oma tavatelefoni süsteemi Ühendkuningriikides ja kergendada suurenevat andmevahetuse pinget oma mobiiltelefoni võrgus, mida põhjustavad kliendid, kes aina enam kasutavad nutitelefone.

Cable & Wireless, mis on kaotanud 58% oma turuväärtusest viimase kahe aasta jooksul, teatas mais, et ettevõtte EBITDA, märtsi lõpus lõppenud aastaga, kukkus 15% 378 miljoni naelani, mis jäi alla analüütikute oodatud 383 miljoni naelale.

Cable & Wireless’i aktsia hind tõusis täna 7,82%, 37,77 pennini. Cable & Wireless lõpetab arvatavasti oma aktsiatega kauplemise peale 25. juulit.

Vodafone’i aktsia hind langes 0,33%, 27,45 dollari peale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755