26. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liikvel rikaste pangakontosid tühjendav viirus

Andmeturbefirma McAfee teatel on avastatud uus uue põlvkonna viirus, mis rünnanud juba 60 panka üle kogu maailma.

Kokku on inimeste arvetelt viidud 62 mln eurot. McAfeen teatel on tegemist troojalasest aretatud versiooniga, mis suudab automaatselt raha ühelt kontolt teisele kanda.

Seekord teeb rünnaku põnevamaks asjaolu, et kui varasemad viirused urgitsesid kasutajatunnuseid ja paroole umbropsu, siis nüüdne ründab vaid eelnevalt valitud arveid ja toimib selle juures automaatselt. Ohvrid on rikkad eraisikud ja ettevõtted. Kõige enam on ühelt arvelt võetud 100 000 eurot. McAfee teatel on rünnatavate pankade seas ka Põhjamaade pank.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052