26. juuni 2012
Jaga lugu:

Skype on tõusnud Nokiast kallimaks ettevõtteks

Kuidagi ei saa aktsia langust pidama Soome mobiiltelefonide tootja Nokia, kelle aktsia on jõudnud tagasi 1996. aasta augustisse, mis ühtlasi tähendab seda, et Skype'i ostnud Microsoft maksis nende eest rohkem raha kui praegu Nokia börsil väärt on.

Eile tegi aktsia enam kui 11% languse läbi pärast seda, kui analüütikud ütlesid, et firma müük võib oluliselt kannatada, sest Microsofti uut operatsioonisüsteemi ei saa praegustele Nokia telefonidele peale panna.

Maailma suurim tarkvaratootja Microsoft teatas 20. juunil, et uus operatsioonisüsteem Windows Phone 8 läheb müüki aasta teises pooles ja varasemaid versioone kasutavaid Nokia telefone ei saa uuendada, vahendab Bloomberg.

Selle tulemusel alandas läinud reedel Nomura analüütik Stuart Jeffrey Nokia käibeprognoosi, kuid kuna Soome aktsiaturg oli pühade tõttu reedel suletud, leidis rängem langus aset eile.

Barclays Capitali analüütikute hinnangul võib Nokia kolmandas kvartalis prognoositust vähem Windows Phone'il töötavaid Lumia telefone müüa, sest eeldatavasti ootab teatud hulk kliente uue Windows Phone 8 saabumist ja lükkab enda ostu edasi.

Nokia aktsia kukkus eile Helsingi börsil 11,4%, makstes 1,71 eurot. Tegu on madalaima hinnaga pärast 1996. aasta augustit. Nokia turuväärtus on kukkunud 6,29 miljardi euroni, samas kui Microsoft ostis Skype'i praeguse valuutakursi juures 6,8 miljardi euro eest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt