29. juuni 2012
Jaga lugu:

RIM teatas kahjumist, aktsia kukub

Research In Motion Ltd. aktsia hind kukkus täna 17%, mis on suurim kukkumine viimase üheksa kuu jooksul, kui teatas kahjumist ning järgmise BlackBerry operatsioonisüsteemi viivitamisest, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

RIM teatas eile esimese kvartali kahjumist 37 senti aktsia kohta, mis on rohkem kui viis korda suurem, kui analüütikud ootasid. Käive kukkus 43%, 2,8 miljardi dollari peale, kuigi oodati käibe kukkumist 3,05 miljardi dollari peale.

Lisaks teatas ettevõte, et vähendab tööjõudu 5000 inimese võrra, mis tähendab, et RIMi tööjõud väheneb 30% võrra, 16 500 töötajalt 11 500 töötajale.

Nutitelefonide tootja RIM ootas BlackBerry 10 sügisel turule tulekut, et teha strateegilisi otsuseid. RIM lootis uue BlackBerry edule, mille tulemusel saaks vältida ettevõtte müüki. Kuna rohkem uusi tooteid ei plaanitud see aasta turule tuua ja Apple’i edukamatel iPhonde’idel on oodata varsti järelkasvu, tuleb tõdeda, et ettevõte peaks hakkama endale ostjat otsima.

 „Nad peaksid, kas müüma, lõpetama oma tegevuse või surema,” ütles Avian Securities LLC analüütik Matt Thornton.

RIMi tegevjuht Thorsten Heins ütles mais, et ettevõte palkas JPMorgan Chase & Co. ja RBC Capital Markets’i abistamaks hindama strateegilisi võimalusi, kuigi ettevõtte müük polnud tegevjuhi sõnutsi eesmärgiks. RIM eelistaks leida partnerit või litsenseerida oma operatsioonisüsteemi. Heins ütles eile, et on veendunud, et RIMil on tulevikku tark- ja riistvara valmistajana.

RIMi aktsia hind oli kauplemispäeva alguse poole langenud 17,36%, 7,54 dollari peale.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt