29. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RIM teatas kahjumist, aktsia kukub

Research In Motion Ltd. aktsia hind kukkus täna 17%, mis on suurim kukkumine viimase üheksa kuu jooksul, kui teatas kahjumist ning järgmise BlackBerry operatsioonisüsteemi viivitamisest, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

RIM teatas eile esimese kvartali kahjumist 37 senti aktsia kohta, mis on rohkem kui viis korda suurem, kui analüütikud ootasid. Käive kukkus 43%, 2,8 miljardi dollari peale, kuigi oodati käibe kukkumist 3,05 miljardi dollari peale.

Lisaks teatas ettevõte, et vähendab tööjõudu 5000 inimese võrra, mis tähendab, et RIMi tööjõud väheneb 30% võrra, 16 500 töötajalt 11 500 töötajale.

Nutitelefonide tootja RIM ootas BlackBerry 10 sügisel turule tulekut, et teha strateegilisi otsuseid. RIM lootis uue BlackBerry edule, mille tulemusel saaks vältida ettevõtte müüki. Kuna rohkem uusi tooteid ei plaanitud see aasta turule tuua ja Apple’i edukamatel iPhonde’idel on oodata varsti järelkasvu, tuleb tõdeda, et ettevõte peaks hakkama endale ostjat otsima.

 „Nad peaksid, kas müüma, lõpetama oma tegevuse või surema,” ütles Avian Securities LLC analüütik Matt Thornton.

RIMi tegevjuht Thorsten Heins ütles mais, et ettevõte palkas JPMorgan Chase & Co. ja RBC Capital Markets’i abistamaks hindama strateegilisi võimalusi, kuigi ettevõtte müük polnud tegevjuhi sõnutsi eesmärgiks. RIM eelistaks leida partnerit või litsenseerida oma operatsioonisüsteemi. Heins ütles eile, et on veendunud, et RIMil on tulevikku tark- ja riistvara valmistajana.

RIMi aktsia hind oli kauplemispäeva alguse poole langenud 17,36%, 7,54 dollari peale.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755