4. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elion sõlmis ametiühingutega uue kollektiivlepingu

Eile jõustus Telco&IT ametiühingu, sidetöötajate ametiühingu ja Elion Ettevõtted AS-i vahel sõlmitud kollektiivleping, millega tõusevad madalamalt tasustatud Elioni töötajate töötasud.

Telekommunikatsiooni ja infotehnoloogia töötajate ametiühingu esimehe Kersti Langi sõnul lepiti kokku ka ettevõtte töötajate aastaboonuste ühtlustamises, mis omakorda tõstis paljude töötajate põhipalka, teatas ametiühing.

Lang lisas, et läbirääkimistel käsitleti lisaks palgateemale ka tööstressi puudutavate küsimuste lisamist ettevõtte riskianalüüsi ning mitmete töökorralduslike probleemide lahendamist.

Telco&IT ametiühing on läbipaistva tasustamise nimel Elioniga kollektiivläbirääkimisi pidanud juba möödunud aasta septembrist. Sõlmitud kollektiivleping kehtib kuni käesoleva aasta lõpuni, pärast mida on ametiühingul plaanis tõsisemalt lauale tuua töötajate täiend- ja ümberõpet puudutavad küsimused.

Telco&IT ametiühing on transpordi ametiühingu kaitse all olev ühing, mis seisab IT ja kommunikatsiooniala töötajate huvide eest. Ühingul on ligi kolmsada liiget erinevates telekommunikatsiooni ettevõtetes.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052