4. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Investeerimisjuht: Samsungi aktsia Apple'ist väärtuslikum

ABN AMRO privaatpanganduse globaalinvesteeringute juht Dider Duret usub, et Samsung pakub investoritele paremat väärtust kui Apple.

„Meile meeldib Samsung, kuna firma on ristteel tavatarbijatega. Arvan, et neil on laia ulatusega tooted,” ütles Duret CNBC saates „Worldwide Exchange”. „Väärtus on samuti väga atraktiivne.”

Saates osales ka Stanford C. Bernsteini tarbeelektroonika vanemanalüütik Mark Newman, kes samuti nägi Samsungil Apple’i ees eeliseid.

„Nad hajutavad oma riske palju rohkem ning teenivad kasumeid teistest äritegevustest,” ütles Newman. „Samsung riskib palju vähem kui Apple, kes on panustanud päris palju ühe operatsioonsüsteemi – iOS peale ning väga palju iPhonele.”

Analüütik lisas, et kuigi Samsung on käibe ja varade poolest suurem ettevõte, siis Apple’i marginaalid on kõrgemad ning firma teenib rohkem kasumit.

„Samsungil on praegu tugev võimalusteaken seoses Samsung S3 (nutitelefoni) väljatulemisega,” ütles Newman. „Apple’il praegu selline tipptoode puudub. Me ootame iPhone 5, mis kuulujuttude järgi pidi välja tulema oktoobris. See annab Samsungile mitme kuu akna, et müüa Galaxy S3.”

Newman leidis, et Microsofti Windows 8 tahvelarvuti võib aidata Samsungil rohkem turuosa Apple’ilt ära võtta.  

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052