9. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kardetud arvutiviirus osutus tunduvalt väiksemaks

Hirm internetiühenduse katkemise pärast kogu maailmas ei osutunud õigustatuks, selgus pärast turvavõrgu eemaldamist, mis oli veerand miljonil nakatunud arvutil aidanud internetti kasutada.

Eile pärast südaööd eemaldasid USA ametivõimud serverid, mis olid mõeldud selleks, et nakatunud arvutid saaksid internetti kasutada.

Eelmise aasta novembris vahistati häkkerid, kes kasutasid võltsitud DNS servereid, mille abil juhatati internetikasutajad teistele lehekülgedele, mis olid mõeldud reklaamklikipettuste läbiviimiseks.

Mõned blogid ja meediateated olid hoiatanud, et serverite väljalülitamine võib endaga kaasa tuua potentsiaalse infosulu ning pahavara kirjeldati ka kui interneti viimsepäeva viirust.

Kuid viirusel ei olnud sellist mõju, mida mõned olid kartnud.

„Ma ei oota tänaseks suurt kära,” ütles Soome arvutikaitse firma F-Secure antiviiruste uurimise juht Mikko Hüpponen, vahendas Reuters.

Pühapäeval kasutasid üle kogu maailma 211 000 arvutit puhast serverit, neist 42 000 Ameerika Ühendriikides. Reedese seisuga oli FBI hinnangul nakatunud arvuteid maailmas 277 000, neist 64 000 Ameerika Ühendriikides.

Kasutajate arv, kes tegelikult internetist ilma jäid on tunduvalt väiksem, kui 211 000, ütles Hüpponen ja seda sellepärast, et mitmed suured internetipakkujad olid üles seadnud oma serverid, mis võimaldasid nakatunud arvutitel internetti kasutada.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755