13. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa võitis aastaga juurde üle 73 300 kliendi

Eesti suuruselt teise sideoperaatori Elisa kliendibaas kasvas võrreldes eelmise aasta sama ajaga 73 364 kliendi võrra, ulatudes selle aasta teise kvartali lõpus 597 394 kliendini.

Elisa Eesti käive kasvas tänavu teises kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga 9,1% võrra.

Elisa Eesti tänavuse teise kvartali käive oli 27,9 miljonit eurot (aasta varem samal perioodil 25,5 mln eurot).

Elisa juhatuse esimees Sami Seppäneni sõnul on Elisa strateegiline eesmärk kasvada turust kiiremini. „Juurdekasv saab tulla numbriliikuvusest või uutes teenusvaldkondades - nagu seda on näiteks mobiilne internet. Elisa on edukas mõlemas segmendis,“ märkis Seppänen.

Numbriliikuvuses on Eesti suuruselt teine sideoperaator Elisa liidripositsiooni hoidnud kaks aastat järjest. Tänavu poole aastaga on Tehnilise Järelevalve Ameti (TJA) andmetel Elisa võrku numbri üle toonud 12 825 klienti, teised Eesti operaatorid on kaotanud kokku 12 742 klienti. 2010. aasta jaanuarist on numbriliikuvus Elisale toonud kokku 47 013 klienti. 

Elisa ärikliendiüksuse juhi, juhatuse liikme Jüri Teemanti sõnul on Elisa tänavu saavutanud mitu olulist avaliku sektori riigihanke võitu, mis on kasvatanud Elisa turuosa ka ärikliendi segmendis. „Oleme riigihangetel suutnud pakkuda seniste turuhindadega võrreldes märgatavalt soodsamat hinda,“ ütles Teemant.

Elisa on tänaseks kvaliteetse 3,5G mobiilse interneti levialaga katnud suurema osa Eestimaast ning 93% Eesti elanikest elab Elisa 3,5G levialas. 4G testvõrgud on Elisa avanud Tallinna, Pärnu, Viljandi, Haapsalu ja Tartu kesklinnas. Neljanda põlvkonna LTE (Long Term Evolution) standardil põhinev võrk võimaldab klientidele tulevikus pakkuda ülikiiret mobiilset internetti. Uudse tehnoloogiaga 4G võrk tõstab mobiilse andmeside keskmised allalaadimiskiirused 20-30 Mbit/s.

Elisa on Põhjamaade juhtiv sideteenusepakkuja, mille aktsiad on avalikult noteeritud NASDAQ OMX Helsingi börsil. Elisal on Põhjamaades ligi kaks miljonit klienti, s.h Eestis umbes 500 000. Elisa Eesti ASi 2011. aasta käive oli 101,4 miljonit eurot. 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755