16. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoftile ja Intelile oodatakse nadi kasvu

Intel ja Microsoft, kelle tooteid kasutatakse umbes 80% maailma personaalarvutitest, teatavad tõenäoliselt kehvast käibekasvust, kuna aeglustuv Hiina majandus võimendab niigi kehva arvutimüüki.

Sel nädalal avalikustavad enda majandustulemused nii maailma suurim mikroprotsessorite tootja Intel kui ka maailma suurim tarkvaratootja Microsoft. Analüütikud prognoosivad mõlemale firmale käibekasvuks 5% või vähem aastases võrdluses, sest tarbijad eelistavad pigem tahvelarvuteid ja nutitelefone või lükkavad üldse oste edasi, vahendab Bloomberg.

Eelmisel aastal maailma suurimaks arvutituruks tõusnud Hiinas on kasv seisma jäämas. See vaid tõstab muret, et elektroonikatootjad ei saa loota Aasia kasvule, mis aitaks vähendada läänemaailma langevat müüki.

Läinud nädalal teatas Inteli rivaal Advanced Micro Devices, et firma käive kukkus teises kvartalis ootamatult 11% jagu. Arvutiprotsessorite tootmisel Inteli ainsaks konkurendiks jäänud AMD süüdistas nõrkust Hiinas ja Euroopas, mis tõi loodetud 6% käibekasvu asemel hoopis languse.

Microsofti hädades nähakse peasüüdlasena endiselt Apple'i tahvelarvutit iPad, mis on Microsofti tulemusi pärssinud juba viimased 18 kuud. Viimasest kuuest kvartalist neljal on firma müük jäänud analüütikute ootustele alla.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755