17. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnoloogiauuendused nihkuvad Hiinasse

Ligi kolmandik maailma tehnoloogiaettevõtete juhtidest peab 2016. aastaks maailma olulisemateks tehnoloogilisteks läbimurdjateks Hiinat ja USA-d. Kolmandale kohale paigutas 13 protsenti vastajatest India, selgus KPMG ülemaailmsest uuringust Global Technology Innovation.

Ärimaailma järgmiseks tehnoloogiliseks läbimurdeks peetakse mobiilitööstuse rajamist pilvetehnoloogiale, vahendas uuringu tulemusi KMPG Baltics OÜ nõustamisteenuste juht Karin Rätsep.

„Ligi kolmandik uuringus osalejatest prognoosis, et murdeline areng ärimaailmas tekib nelja aasta jooksul nutitelefonide, tahvelarvutite või teiste mobiilitehnoloogiate valdkonnas,” ütles Rätsep. „Mobiilikaubanduses peetakse innovatsiooniliidriks Google’it, millele järgnevad Facebook ja Amazon. Ettevõttete seas on juhtivateks tehnoloogia arendajateks Apple, Google ja Microsoft. Globaalsete innovatsioonide visionäärina tunnustatakse Apple’it ja kadunud Steve Jobsi.”

Uuringus prognoositi ka 2015. aastal kõige enam tehnoloogiat mõjutavaid pilveteenuseid: 30 protsenti küsitletutest pakkus “tarkvara kui teenust” (Software as Service, Saas ehk teenus, kus üle võrgu on võimalik kasutada tarkvaralahendust). Küsitletutest 22 protsenti pakkus “infrastruktuur kui teenus” (Infrastucture as a Service, IaaS), mille puhul tuleb kogu tarkvara, sealhulgas operatsioonisüsteemi, majandada ise.

Veidi üle poolte vastajatest uskus, et nende riigi haridussüsteem soodustab innovaatiliste mõtlejate sündimist või arengut. Seda pidas tõeseks 75 protsenti hiinlastest, samal ajal kui USAs uskusid sellesse alla poole ameeriklastest.

Uuring Global Technology Innovation viidi läbi tänavu kevadel ja selles osales 668 tehnoloogiaettevõtete juhti. Esindatud olid tehnoloogia start-up’ide juhid, keskmised kuni suured ettevõtted, riskikapitaliettevõtted ja niinimetatud ingel-investorid. Uuringus osalenutest oli 43 protsenti USAst, 42 protsenti Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnast, 23 protsenti Euroopast, Lähis-Idast ja Aafrikast. Uuring oli KPMG tehnoloogiauuenduste keskuse (Technology Innovation Center) projekt.

KPMG on ülemaailmne auditi-, maksu- ja nõustamisteenuseid pakkuvate ettevõtete võrgustik, mis tegutseb 152 riigis ning mille liikmesettevõtetes üle maailma töötab kokku 145 000 oma ala spetsialisti. KPMG Baltics on Baltikumi juhtivaid rahvusvahelisi ärinõustamisfirmasid. KPMG tegutseb Eestis 1992. aastast, siin töötab üle saja audiitori ja nõustaja.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755