18. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Intel alandab kasumiootust

Intel Corp. tõmbas tagasi ootusi aastase müügitulemuse kohta, kui personaalarvutite nõudlus ei suuda taastuda Euroopa ja USA tarbijate seas, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Intel ennustab, et 2012. aasta käive kasvab 3% kuni 5%. Enne tänast oli selle aasta käibenumbri kasvuks oodatud alla 10%. Inteli eelmise aasta käive oli 54 miljardit dollarit ja analüütikud ootasid keskmiselt 4,8%-list tõusu.

Kuna arenenud maades on nõudlus vähenemas, siis loodab Intel, et aina enam peaks suurenema nõudlus personaalarvutite järele arenevates riikides, nagu Hiina ja India.

Intel teatas, et kolmanda kvartali käive peaks tulema 14,3 miljardit dollarit, mänguruumiga 500 miljonit dollarit. Bloombergi koostatud analüütikute keskmine ootus selleks numbriks oli 14,6 miljardit dollarit.

Teise kvartali puhaskasum oli 2,83 miljardit dollarit ehk 54 senti aktsia kohta. Aasta tagasi oli see tulemus 2,95 miljardit dollarit. Inteli müük kasvas teises kvartalis 3,6%, 13,5 miljardi dollari peale.

Kuna 80% maailma personaalarvutitest töötavad Inteli protsessoritega, siis näevad investorid Inteli kasumit, kui laias laatus indikaatorit serverite, laua- ja sülearvutite nõudluse kohta.

Inteli aktsia hind oli enne keskpäeva tõusnud 2,38%, 25,98 dollari peale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052