19. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USAs tegutsenud Eesti häkker mõisteti vangi

USA New Yorgi osariigi kohus mõistis eile seitsmeks aastaks vangi 28-aastase Eesti kodaniku Aleksandr Suvorovi, keda süüdistati häkkerluses ning restoraniketi Dave & Buster’s krediitkaardi andmete varguses.

Suvrov on väidetavalt juba süüdi mõistetud häkkeri Albert Gonzalezi kaasosaline, vahendas Bloomberg. Suvorov tunnistas end 2009. aastal süüdi USA restoraniketi Dave & Buster's andmebaasi sissemurdmise vandenõu osalemises, aidates varastada üle 80 000 krediitkaardinumbri. Samuti tunnistas Suvrov novembris, et üritas müüa üle 160 000 varastatud krediitkaardinumbri.

USA New Yorgi osariigi kohus mõistis Suvrovile vanglakaristuse ning lisaks peab ta maksma 675 000 dollari suuruse hüvitise ja 300 000 dollarit trahvi.

“Otsus saadab selge sõnumi, et välismaal tegutsevaid küberkurjategijaid ootavad nende kuritegude eest tõsised tagajärjed,“ ütles abipeaprokurör Lanny Breuer.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052