19. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google’i käive kasvas 35%

Google Inc. tegi teatavaks teise kvartali majandustulemused, kust ilmnes, et Motorola Mobility Holdingsi üle võtmine tasus end ära, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Kui kaasa arvata Motorola Mobility mõju, oli Google’i teise kvartali käive 12,2 miljardit dollarit, aasta tagasi oli see näitaja 9,03 miljardit dollarit. Kasum enne teatud makse oli 10,12 dollarit aktsia kohta.

Google’i 12,5 miljardit dollarit maksev Motorola Mobility ülevõtmine jõudis lõpule mais. Motorola Mobilityl on üle 17 000 patendi ja seetõttu aitab ta Google’il siseneda riistvara turule.

„Otsingumootor on selgelt jätkuvalt kasvu põhjustajaks,“ ütles Kerry Rice, analüütik Needham & Co’s, kommenteerides Google'i edu.

Android tarkvara, mida Google pakub seadmete valmistajatele tasuta, juhib nutitelefoni turul. Google’i operatsioonisüsteemil töötavad 56% ülemaailmselt aasta esimese kolme kuuga müüdud telefonidest.

Google’i aktsia hind lõpetas kauplemispäeva 2,12%-lise tõusuga, 593,06 dollari peal.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755