27. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple ostab AuthenTeci

Apple Inc. ostab AuthenTec Inc.’i, mis pakub sõrmejälje tuvastamise tehnoloogiat, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Tehing läheb maksma ligikaudu 350 miljonit dollarit, mis tähendab, et Apple maksab ettevõte eest 8 dollarit aktsia kohta. Eilse päeva lõpuks oli AuthenTeci aktsia hind 5,07 dollarit. Tehingus on ka toodud, et Apple’il on õigus maksta patenteeritud litsentside eest 115 miljonit dollarit.

Tehing aitab Apple’il tõsta biomeetriliste rakenduste abil oma seadmete turvalisuse kvaliteeti. North Shore Asset Management LLC portfellijuhi Michael Obuchowski sõnul peab Apple kiirendama oma toodete arengutsüklit, kuna konkurents kasvab. 

AuthenTeci aktsia hind kasvas eelturul 64%, 8,29 dollari peale. Apple’i aktsia hind muutus peale tehingu avalikustamist vähe.

AuthenTeci klientide hulgas on Nokia Oyj, Cisco Systems Inc., Samsung Electronics Co.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052