3. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti idufirma TransferWise pälvis Financial Times’i tähelepanu

FT kirjutas eile idufirmadest, mis tegelevad riikidevaheliste rahaülekannetega. Teiste seas oli välja toodud ka Skype’i esimese töötaja Taavet Hinrikuse firma TransferWise.

“TransferWise on üks paljudest finantsteenuseid pakkuvatest idufirmadest, mis on viimastel aastatel esile kerkinud ja otsib võimalusi, et interneti abil digitaalset revolutsiooni algatada, nii nagu näiteks Amazon jaemüügisektoris ning Skype telefonsides,” kirjutab Financial Times.

Nende idee on kasutada internetti, et teha riikidevahelisi rahaülekandeid madalama hinnaga, kui pangad seda võimaldavad. FT andmetel maksab TransferWise’iga 1000 naela ülekandmine eurokontole 4.50 naela. Western Unioniga maksaks selline ülekanne rohkem kui 120 naela.

Sarnase äriga tegelevad ka Currency Cloud Suurbritannias ja Currency Fair Iirimaal. Eelmisel kuul Currency Cloudi kaks miljonit naela investeerinud Notion Capitali üks asutajatest Jos White ütles FT-le, et selliste ettevõtetega puhul on tegemist vaid väikse osaga suuremast rünnakust kogu pangandusmaastikule. ,,Pankade usaldusväärsus on kadunud ning iga kuuga saab selgemaks, et pangad teenivad oma teenustelt liiga palju vaheltkasu,” ütles White.

Kevadel investeeris IA Venture Eesti ettevõttesse TransferWise 1,3 miljonit dollarit.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052