8. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RIMil lootus Samsungi abile

Research In Motion Ltd. (RIM) aktsia hind tegi suurima tõusu viimase seitsme kuu jooksul, kui Jefferies & Co analüütik spekuleeris, et Samsung Electronics Co. võib olla seotud BlackBerry uue operatsioonisüsteemiga või isegi raskustes ettevõtte ära osta, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

RIM, mis võitleb langevate müüginumbrite ja kahaneva turuosaga, loodab taaselustada BlackBerry brändi ameeriklaste seas järgmise aasta alguses turule tulevate BB10 telefonidega.

Ettevõtte turuosa globaalsel nutitelefoni turul kukkus teises kvartalis 4,8% peale, eelmisel aastal oli see näitaja 12%. Samal ajal on Google’i Androidi operatsioonisüsteemi kasutavad nutitelefonid hõivanud turust 68% ja Apple’i iPhone’i platvormi turuosa on langenud 17% peale.

RIM ise ei kommenteeri aktsia liikumist, ütles ettevõtte eestkõneleja Nick Manning.

RIMi aktsia oli USA kauplemispäeva lõpu poole tõusnud 5,47%, 7,71 dollari peale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052