9. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia müüb Qt rakenduse üksuse

Nokia Oyj, mis hakkas kasutama Microsoft Corp.’i operatsioonisüsteeme, et taaselustada oma äri, müüb Qt rakenduse üksuse Digia Oyj’le, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Nokia ostis Qt tehnoloogia 2008. aastal, et arendajatel oleksid vahendid, millega Symbiani ja MeeGo seadmetele rakendusi kirjutada. Need eelmainitud kaks operatsioonisüsteemi on Nokia nüüd kõrvale heitnud ja asendanud Microsoft’i Windows Phone’iga.

Müügitehinguga liiguvad ka 125 töötajat Nokia alt Digia alla. Tehingu hinda pole avalikustatud.

Veel on teada, et Nokia müüb rohkem kui 500 patenti Vringo Inc.’ile. Müügitehingu hinda pole avalikustatud. Patendid hõlmavad mobiiltelefonide tehnoloogiat, sealhulgas andmete ja signaalide edastamist.

Nokia aktsia hind oli enne USA kauplemispäeva keskpäeva tõusnud 3,75%, 2,77 dollari peale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755