22. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sony plaanib tööjõudu kokku tõmmata

Sony Corp. plaanib Rootsi mobiiltelefoni tehases tööjõudu vähendada sadade võrra, mis võib olla esimene suurem strateegiline otsus paljudest, mis Jaapani ettevõte teeb seoses endise ühisettevõttega Ericssoniga, vahendas finantsuudisteagentuur Reuters.

Sony tegevjuht Kazuo Hirai on surve all, et taastada oma ettevõtte varandus. Käesoleval kuul vähendas Sony 2012/2013 aasta ärikasumi ootust.

Peale seda, kui Sony võttis üle raskustes Sony Ericssoni mobiiltelefoni ettevõtte käesoleva aasta alguses 1,05 miljardi euro eest, nimetades selle ümber Sony Mobile’iks, tekkisid kartused, et Rootsis, Lundis, olev tehas on ohus, kuna Sony plaanib kulusid kokku tõmmata.

Arvatavasti vähendatakse tööjõudu mõnest sajast kuni 1000 töötajani. Lundi tehases töötab kokku ligikaudu 3000 inimest.

Tööjõu kokkutõmbamine oleks üks osa plaanist viia mobiiltelefonide riistvara disaini- ja arendustegevus Jaapanisse ning Rootsi jätta tarkvara arendamine.

Sony aktsia hind oli täna USA kauplemispäeva teises pooles -2,09%, 11,7 dollari peal.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755