27. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IBM siseneb veebirakenduste turule

IBM Corp. ostab Kenexa Corp.’i ligikaudu 1,3 miljardi dollari eest, et siseneda personalijuhtimise tarkvara turule ja suurendada konkurentsi Oracle Corp.’i ja SAP AG’ga, vahendas finantsuudisteagentuur Reuters.

Kenexa aktsia hind hüppas uudise peale ligikaudu 42%, 45,92 dollari peale. Nii kõrgel pole Kenexa aktsia veel kunagi käinud.

Kenexa ülevõtmine näitab, et IBM on valmis võitlema tulise konkurentsiga turul, mis pakub ärirakendusi veebi teel.

Ka Oracle ja SAP on alles viimasel ajal sisenenud sellesse sektorisse. Saksamaa päritoluga SAP ostis Kenexa konkurendi SuccessFactors’i 3,4 miljardi dollari eest eelmisel detsembril ja Oracle ostis Taleo Corp’i ligikaudu 1,9 miljardi dollari eest veebruaris.

IBMi aktsia hind oli USA kauplemispäeva teises pooles langenud 0,75%, 196,29 dollari peale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755