31. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laane: konkurentsikeelu eest peab saama tasu

Kui ühtegi hüve konkurentsikeelu eest ei ole, siis see ei tööta, arvas Microsoft Estonia OÜ juht Rain Laane. 

„Kui konkurentsikeeld (töölepingusse-toim) sisse kirjutada, siis sinna juurde tuleb kirjutada ka tasu, mida see endast kujutab,“ rääkis Laane. Microsoft Estonias on keeld seatud firma võtmetöötajatele.

Laane sõnul ei saa lepingusse kirjutada sisse lihsalt keeldu, et ei tohi minna konkurendi juurde. Kui ühtegi hüve selle eest ei ole, siis see ei tööta, märkis Laane.

Microsoft Estonia töötajad suhtuvad juhi kinnitusel konkurentsikeeldu täiesti mõistlikult. „Minu arvates on mõistlik, et kui olla sellises valdkonnas, siis pole väga eetiline minna lihtsalt järgmisel päeval konkurendi juurde,“ arvas Laane.

„Samas ei maksa sellega ka üle pingutada, sest IKT valdkonnas muutuvad asjad väga kiiresti. Siin pole mõtet rääkida ühest-kahest aastast, 3-6 kuud on täiesti okei aeg,“ lisas ta.

Äripäev küsib täna ettevõtete juhtidelt, kas ja miks kehtestatakse ettevõttes konkurentsikeeld.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755