4. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

NASA aitab valmistada roboteid, mis puurivad naftat

Naftatööstusel on NASA Marsi kulgurilt nii mõndagi õppida, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Norra ettevõte, Robotic Drilling Systems AS, kirjutas alla infojagamise lepingule NASAga, et vaadata, mida kasulikku võib leida kulgurilt Curiosity, kui ettevõte arendab seadmeid, mis võimaldaksid puurida naftat ilma inimeste abita.

Norra ettevõtte töö on osa suuremast tulevikuideest energiavallas. Inseneride arvates peaksid tulevikus täielikult automatiseeritud naftapuurimisplatvormid minema ise tööplatsile, kasutades satelliitide abi, ise puurima naftat ja peale seda ennast kokku pakkima ja liikuma järgmisele tööplatsile.

Robotic Drilling Systems disainib rida roboteid, kes võtaksid üle korduvad ülesanded, mida praegu teevad nafta puurimisel inimesed.

Houstoni päritoluga ettevõtted Apache Corp., National Oilwell Varco Inc. ja Norra ettevõte Statoil ASA on näited ettevõtetest, mis töötavad selle nimel, et tulevikus ei peaks inimesed tegema kõige üksluisemaid, ohtlikumaid ja aegavõtvamaid osasid välitöödest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052