Autor: Marek Mühlberg • 28. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubandus-tööstuskoda korraldas pilvetehnoloogia seminari

26. septembril toimus Eesti Kaubandus-Tööstuskojas seminar „Pilvetehnoloogia – millist kasu saavad Eesti ettevõtted?“. Seminari eesmärgiks oli ettevõtjatele pilvetehnoloogia ja erinevate pilveteenuste tutvustamine.

Baltic Computer Systemsi tegevjuht Ants SIld tutvustas kuulajatele ettevõtete üldisi IT-süsteemide alustalasid -  äriarhitektuuri, IT-rakenduste arhitektuuri ning nende kaardistust ja analüüsi. Lisaks tõi ta välja Gartneri ettevõtete juhtide uuringu (Gartner CEO Survey) olulisemad tulemused. Uuringust selgus, et 65% tippjuhtidest hindab infotehnoloogia mõju kõige olulisemaks mõjuteguriks oma ettevõtetele ning et valdav osa juhtidest hindab, et infotehnoloogia mõju kasvab oluliselt. Lisaks pidas 85% juhtidest infotehnoloogiat suurima frustratsiooni ja ebamäärasuse allikaks oma töös.

Majandustarkvara pilveteenusena tutvustanud Martin Rinne OÜ-st Directo sõnas,  et  Eestis ei teadvusta ettevõtjad teenust  kasutades  seost mõistega „pilveteenus“. Pilvelahenduste levik Eestis on nii lai, et tarbijad peavad neid loomulikuks ega oska seostada mõistele omistatud innovatiivsusega. Lisaks arvas ta, et tarbijad kannavad oma sotsiaalpilvedega seotud harjumused ja ootused üle äritarkvara pilvedele.

Seminaril tõdeti, et ettevõtete tööprotsessid on muutunud, rollid ja kasutajate funktsioonid on nihkunud. Raamatupidajatel on tehnoloogiate arenedes pigem nõuandev ja protsesse jälgiv roll. Andmesisestuse maht on oluliselt vähenenud ja väheneb veelgi.

„Pilveteenused ei ole IT-juhi lõpp“, väitis Lauri Teder Fujitsust, kes andis ülevaate personalitarkvarast pilveteenusena. Ta täpsustas, et pilveteenuste kasutamine võimaldab ettevõttel tuua oma IT-juht viimaks toetavate tegevuste juurest väärtust loovate tegevuste juurde. IT-juhi tähtsus ettevõtte edukusel pigem suureneb, sest üha enam sõltub ettevõtte konkurentsivõime parimate IT-lahenduste leidmisest ning juurutamisest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755