8. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HTC tegi rekordilise kasumilanguse

HTC Corp., Aasia suuruselt teine nutitelefoni tootja, teatas rekordilisest, kvartaalse kasumi 79% langusest, kui konkurents Samsungi ja Apple’ga tõmbas käibe alla, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Kolmanda kvartali puhaskasum langes 3,9 miljardi uue Taiwani dollari peale (133 miljoni dollari peale), teatas Taiwani etevõte täna. Bloombergi poolt küsitletud analüütikud ootasid tulemuseks puhaskasumi langust 4,43 uue Taiwani dollari peale.

HTCl, mis teeb selliseid telefone, nagu One, Sensation ja Desire, puudus kiiresti reageerimise võime, kui bürokraatia aina suurenes, ütles HTC tegevjuht Peter Chou.

Samsungi ja Apple’i iPhone 5 müügi kasv ja tugevam konkurents Hiinas bränditu või niinimetatud valge karbi (white box) telefonidelt võivad tekitada käesolevas kvartalis languse, arvas Kevin Chang, an Citigroup Inc .’i analüütik.

HTC aktsia hind kukkus 0,9% ja lõpetas kauplemispäeva Taipeis 287 uue Taiwani dollari peal. Käesoleval aastal on aktsia kaotanud 42% oma väärtustest.

Autor: Teele Liblik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755