Autor: Rainer Saad • 8. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA Kongress: ZTE ja Huawei ohustavad meie julgeolekut

Hiina telekommunikatsioonifirmad ZTE ja Huawei kujutavad Ameerikale Hiina riigi mõju tõttu potentsiaalset julgeolekuohtu, hoiatas Ühendriikide Kongressi komitee.

USA luure peab komitee sõnul jälgima Huawei ja ZTE tegutsemist Ameerikas ning hoiatama erasektorit võimalikult palju väidetavate spionaaži ohtude pärast, vahendas Reuters.

Huawei on peale Ericssoni maailmas suuruselt teine ruuterite ja telekommunikatsiooniseadmete tootja. ZTE on viies.

USA Kongressi komitee teatas, et on saanud Huawei endistelt ja praegustelt töötajatelt ning tööstusharu ekspertidelt vihjeid selle kohta, et Huawei võib olla seotud altkäemaksude ja korruptsiooniga.

"Põhinedes salastatud ja avalikul informatsioonil, ei saa Hiina ettevõtteid Huaweid ja ZTEd usaldada, kuna nad ei ole vabad riiklikest huvidest," seisab komitee avalduses.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755