Autor: Rainer Saad • 10. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple’i turuväärtus langes peale uue iPhone’i debüüti 60 miljardit

Apple müüs esimesel nädalavahetusel 5 miljonit uut iPhone 5-te ning see number oleks olnud suurem, kui firmat ei oleks takistanud tarneraskused, kirjutas Bloomberg.

Selgub, et Apple on võtnud nõuks kasutada uue iPhone’i puhul teatud tüüpi alumiiniumi, mis muudab nutitelefoni õhemaks ja kergemaks. Kuid sama materjal saab kergesti kriimustusi ning see on põhjustanud kaebusi üle kogu maailma ning toonud tootjale rangemad kriteeriumid.

Foxconni Hiina tehastes on sellepärast uue iPhone’i tootmine takistatud ning tarnemurede tõttu on Apple’i turuväärtus alates iPhone 5 debüüdist langenud 60 miljardit dollarit.

„iPhone 5-te ei ole lihtne kokku panna, kuna see on minimalistliku disainiga,” ütles Sterne, Agee & Leach’i analüütik Shaw Wu. „Apple’il on väga kõrged standardid ning firma loodab, et iga mudel on täpne koopia ja erinevust mõõdetakse mikromeetrites.”

Foxconni töölised ütlesid Bloombergile, et iPhone 5 tootmisprotsessis algusest lõpuni on võimalusi, kus õrn metallkest võib saada kriimustada. Seetõttu on keeruline toota piisav kogus telefone, mis vastaksid uutele standarditele.

Enne tänast oli Apple’i aktsia alates 19. septembri kõigi aegade tipust langenud 9,4 protsenti.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052